Vad menar Moderaterna med frihet?

De senaste dagarna och veckorna har sociala medier svämmat över av ”frihetliga budskap”. Socialdemokraterna säger sig stå för frihet och till och med vänsterpartiet kallar sig ett frihetligt parti. Därför är det kanske dags för en kommentar om betydelsen och definitionen av frihet.

När vi moderater talar om frihet menar vi frihet på individens villkor. Frihet att välja, frihet att utvecklas och frihet att ta makten över sitt eget liv. När vänstern talar om frihet menar de frihet från att välja, frihet från att behöva utvecklas och frihet från att ta beslut själv. Häri ligger den stora ideologiska skillnaden – tron på individen kontra tron på det offentliga.I vänsterns Sverige är det den politiska eliten som bestämmer allt. I moderaternas Sverige står individen i centrum. Vi tror på individens förmåga och försvarar individens rättigheter..

Frihet på det offentligas villkor är inte frihet. Frihet från att behöva anstränga sig är inte frihet. Frihet från att kunna välja är inte frihet. Frihet från att själv fatta beslut är inte frihet. Den frihet vänstern vill erbjuda kallar vi förtryck!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *